İngilizce Hazırlık Sınıfı Öğrencilerinin Not ve Başarı Durumları

Sevgili öğrencilerimiz,

İnancımız odur ki, bu yıl derslere devam eden tüm öğrencilerimiz, Hazırlık sınıfından büyük fayda görmüştür. 2015 Eylül ayı ile 2016 yılı Haziran ayı arasında İngilizce yetkinliğinizi karşılaştırın ve kendinizi başladığınız noktadan geldiğiniz noktayı baz alarak değerlendirin. Ne kadar büyük bir aşama kaydettiğinizi farkedeceğinizi düşünüyoruz. Ekteki docx uzantılı dosyada, yıl boyu aldığınız notlar ve ortalama başarı puanlarınıza göre elde ettiğiniz başarı belgesi seviyeleri yer almaktadır. Bu düzeylerin ne anlama geldiğini ekteki pdf uzantılı Avrupa Konseyinin resmi belgesinden öğrenebilirsiniz. Bundan sonra yapmanız gereken özellikle size tavsiye ettiğimiz learningenglish.voanews.com, learnenglish.britishcouncil.org gibi web siteleri yoluyla ve bolca İngilizce kitap, e-dergi, haber okuyarak, şarkı dinleyerek, video izleyerek, ve yabancılarla iletişim kurabileceğiniz sosyal etkileşim içeren sosyal websitelerini kullanarak (busuu.org gibi) İngilizceyi hayatınızın içinde sürekli yer vermenizdir. Böyle yapmazsanız bir senelik emekle elde ettiğiniz bilgi ve becerileri muhafaza edemezsiniz. Günlük yaşamınızda İngiizceye mutlaka yer vermeniz gerekiyor. İngilizcenizi daha üst seviyelere çıkarmak tamamen sizin elinizde. Bu konuda istekli ve hevesli olun.

En kısa zamanda yeniden görüşmek dileğiyle, sizlere Yabancı Diller Bölümü öğretim elemanları olarak ömür boyu sağlık, mutluluk ve başarı diliyoruz.

Kucak dolusu sevgilerimizle.

Hasan Arslan, İsmail Saka, Jacquelyn Frances Coiro, Ramazan Güçlü, Talha Erdali